Jak to funguje?

Jaká jsou rizika?

Připraveno na elektromobily

Jak to funguje?

<a href="http://www.freepik.com">Designed by upklyak / Freepik</a>

Postavíme vám fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 9,9 kWp s baterií o kapacitě minimálně 10 kWh a přidáme nabíječku pro elektromobily. Vše zařídíme na klíč, včetně potřebných jednání s distribuční společností. Po výstavbě elektrárny uhradíte do 7 dnů smluvenou částku, která obvykle činí 155 000 Kč. V některých krajích s vyšší dotací, jako jsou Karlovarský, Ústecký a Severomoravský kraj, je částka pouze 137 500 Kč.
Po připojení elektrárny zažádáme o dotaci, kterou nám po jejím obdržení přepošlete, a tím budeme vyrovnáni.

Co vám tato elektrárna přinese?

Prvním přínosem je výroba elektrické energie pro vaši vlastní spotřebu. Podle orientace a sklonu panelů vyrobí elektrárna zhruba 10 MWh elektrické energie ročně. Z této výroby spotřebujete v domě přibližně 5 MWh, čímž ušetříte okolo 30 000 Kč ročně. Přebytek energie, tedy zhruba 5 MWh, prodáte, což vám přinese další příjem, dnes okolo 7 500 Kč ročně. Celkově vám elektrárna přinese úsporu 37 500 Kč ročně.
Díky chytrému řízení elektrárny, které zamezí prodeji energie za záporné ceny a nakoupí potřebnou energii v zimě za výhodnější ceny, ušetříte dalších 2 500 Kč. Celkový ekonomický přínos pro průměrný dům tedy činí 40 000 Kč ročně.
Návratnost investice do této elektrárny je od 3,5 do 5 let, většinou kolem 4 let. S ohledem na současné a budoucí zdražování energií a distribuce se tato doba ještě zkrátí.

Připraveno na elektromobily

Navíc se postupně snižuje cena elektromobilů, a vy budete mít pro svůj první elektromobil připravenou nabíjecí stanici. Při ročním nájezdu 15 000 km budete v létě jezdit zdarma díky nabíjení ze slunce, a v zimě levněji díky nočním tarifům. Vyšší pořizovací cena elektromobilu, která je dnes o zhruba 200 000 Kč vyšší než u spalovacího vozu, se částečně vrátí díky výrazně levnějšímu servisu a nižším nákladům na pohonné hmoty. Náklady na kilometr u spalovacího motoru se dnes pohybují kolem 2 Kč, ale do roku 2027 mohou vzrůst na 3 Kč nebo více. U elektromobilu, který částečně nabíjíte z fotovoltaiky, jsou náklady přibližně 0,30 Kč na kilometr.
Pokud vám stačí dojezd elektromobilu pro každodenní ježdění, není důvod kupovat spalovací automobil. Elektromobil je téměř ve všech ohledech lepší. Doporučujeme si ho vyzkoušet a uvidíte, že nebudete chtít používat jiný vůz.

shrnutí

Nemusíte téměř nic zařizovat, nepožadujeme od vás žádné peníze, a máte jistotu ceny většiny spotřebované elektrické energie. U zbytku energie garantujeme nižší náklady než jsou na trhu obvyklé.
Bližší informace vám rádi sdělíme osobně a připravíme nabídku na míru.

Česká síť – vybrat si nejde líp.

Poskytovatelem převzatého televizního vysílání je společnosti 4NET.TV services s.r.o., která je jako provozovatel převzatého R a TV vysílání registrována Radou pro rozhlasové a televizní vysílání pod Sp. zn.: 2015/281/SMU/4ne ze dne 14. 4. 2015. Společnost 4NET.TV services s.r.o. má řádně uzavřené smlouvy se všemi poskytovateli obsahu i ochrannými svazy. Kvůli vývoji na televizním trhu se může skladba programů měnit.

TOPlist